اختلال دون ژوان

اختلال دون ژوان

سندرم دون ژوان یک اصطلاح غیربالینی است برای اشاره به تمایل مردانی که خواهان داشتن روابط جنسی و عاطفی با زنان مختلف هستند .شخصیت این فرد به دلیل وجود اعتیاد جنسی و خودشیفتگی کم کم وارد آسیب شناسی بیماری های روانی شده است.

نشانه های دون ژوانیسم

توجه کنید معیار هایی که گفته میشود نشانه های دون ژوانیسم هستند که حداقل باید شش ماه در فرد وجود داشته باشد.

این معیار ها عبارت اند از:

رفتارها،تمایلات و خیالات جنسی مکرر و شدید دارند.

رفتار ها به طور مداوم در فعالیت ها و تعهدات دیگر فرد اختلال ایجاد میکند.

این رفتارها در واکنش به حالات خلقی خسته کننده (اضطراب،افسردگی،خستگی و بی قراری)یا اتفاقات تنش زای زندگی رخ می دهند.

فرد به صورت مداوم و نامداوم و ناموفق تلاش می کند این رفتارها ،تمایلات وخیالات جنسی را کنترل کرده یا کاهش دهد.

فرد رفتار های جنسی را بدون توجه به پتانسیل آسیب آن به خود یا به دیگران انجام می دهد.

فراوانی یا شدت خیالان جنسی ،تمایلات یا رفتارها باعث پریشانی یا اختلالی قابل توجه می شود.

همانطور که اشاره شد اختلال دون ژوانیسم با افسردگی و اضطراب رابطه دارد . برخی از افراد ممکن است برای فرار از احساس غم و اندوه خود به دنبال رفتارهای جنسی موقتی باشند . بنابراین ، میل جنسی می تواند مسائلی دیگری چون افسردگی ، اضطراب و استرس را بپوشاند.

خصوصیات رفتاری دون ژوان ها

این دسته افراد از نظر ظاهری خوشتیپ هستند،گاهی ممکن است افراد بد سلیقه هم در میان این افراد باشد اما این موضوع مشکلی در بدست آوردن طعمه ی جدید برای او ایجاد نمی کند زیرا اون روش های چرب زبانی و دلربایی را می داند و همچنین جامعه ی هدف خود را می شناسد و میداند از بین چه گروه زنانی باید طعمه ی خود را انتخاب کند.

تمام دون ژون ها برای هدف دو دسته را در نظر میگیرند دسته ی اول زنانی از طبقه ی بالای اجتماع که از جهات ظاهری مورد تایید همگان هستند و دسته ی دوم زنانی هستند در که از نظر اجتماع  در رتبه ی بسیار پایین قرار دارند و دچار فقر فرهنگی و هویت شکل نیافته دارند و در مرد ایده آلشان به دنبال این هویت هستند.

این دو دسته از دید دون ژون ها هیچ تفاوتی باهم ندارند.

اختلال دون ژوان

درمان دون ژوانیسم

درمان این افراد معمولاً شامل روان درمانی ، دارو درمانی یا گروه های خودیاری است . هدف اصلی این درمان ها ، کمک به افراد در مدیریت تمایلات و کاهش رفتارهای بیش از اندازه و در عین حال داشتن فعالیت های جنسی سالم است. در روان درمانی افراد مبتلا به این اختلال ، از سه درمان شناختی – رفتاری ، درمان پذیرش و تعهد و روان تحلیلی استفاده می شود . درمان شناختی – رفتاری به افراد کمک می کند تا باورها و رفتارهای ناسالم و منفی خود را تشخیص داده و آن ها را با روش های مقابله ای سازگارانه تر جایگزین کنند.

درمان پذیرش و تعهد بر پذیرش افکار و تمایلات تمرکز کرده و همچنین بر انتخاب راهکارهایی که با ارزش های افراد مطابقت دارد تاکید می کند . روان تحلیلی نیز به این افراد کمک می کند نسبت به افکار و رفتارهای ناخودآگاه بینش پیدا کرده و تعارض ها را حل کنند . همچنین برای کسانی که مبتلا به اختلال دون ژوانیسم هستند داروهای ضد افسردگی ، نالتروکسن ( Naltrexone ) ، تثبیت کننده های خلق و ضد آندروژن ها ( Anti-androgens ) تجویز می شود.

از سوی دیگر ، مشکلات همراه با این اختلال از جمله اختلال شخصیت خودشیفته ، اضطراب و افسردگی نیز نیاز به درمان دارند . معمولاً این افراد دچار سوء مصرف مواد نیز هستند و به همین دلیل برای این مشکل هم لازم است درمان دریافت کنند.

 خلاصه ای از گفته ها

اختلال دون ژون:

افراد مبتلا به این اختلال به اعتیاد جنسی دچار بوده و نمی تواند رابطه ای صمیمی با زنان برقرار کند . برای آگاهی از جزئیات بیشتر می توانید مقاله را مطالعه کنید

نشانه های دون ژون:

رفتارها و فانتزی های جنسی مکرر و تلاش ناموفق برای کنترل آن ها از علائم این اختلال است که به جزئیات آن در مقاله بیشتر پرداخته شده است

چه درمان هایی برای اختلال دون ژون وجود دارد:

روان درمانی ، دارو درمانی و گروه های خودیاری معمول ترین درمان این اختلال است