وجود سیستم تهویه مطبوع
نور کافی و مناسب
استفاده از میز مخصوص که دارای عرض و ارتفاع استاندارد باشد.
استفاده از صندلی ارگونومیک با قابلیت تنظیم ارتفاع.
استفاده از زیرپایی برای قرار گیری مناسب و راحت پاها.
استفاده از copy holder برای خم نکردن بیش از حد گردن.
(با وجود رعایت نکات یاد شده ، باز هم امکان بروز بیماریهای خاص برای اپراتور وجود دارد . کم تحرکی هنگام کار با کامپیوتر ، چشم دوختن در مدت طولانی به صفحه مانیتور و حرکات یکنواخت و تکراری مچ دست ، ممکن است سبب بروز انواع عوارض شوند.)
فاکتورهای منحصر به فرد خطر استرس گرمایی
اعوامل خطر رایج که ممکن است شانس پیشرفت استرس گرمایی را در کارگران افزایش دهد حساسیت متفاوت افراد نسبت به گرماست.دو فاکتور که برای کارگران در کنترل گرما اهمیت دارد ،تطابق صحیح و شرایط جسمی مناسب است.با طراحی دقیق تجهیزات می توان ریسک استرس گرمایی را کاهش داد البته با ملاحظه فاکتورهای ذکر شده زیر:
فقدان تطابق
تناسب بدن برای کار در محیط گرم یک امری واضح است.یک شخص که به طور منظم در محیط گرم کار می کند ممکن است خطر کمتری برای گسترش ناراحتی های گرمایی داشته باشد نسبت به کسی که فاقد این شرایط است.
فقدان شرایط جسمی مناسب
افراد دارای شرایط جسمی مناسب عموما توانایی بهتری برای مقابله با استرس گرمایی و کاهش احتمال پیشرفت استرس گرمایی دارند فعالیتهای ورزشی منظم مانند پیاده روی ،دویدن،دوچرخه سواری و شنا می تواند سطح تناسب فیزیکی افراد را افزایش دهد.
چاقی
افزایش چربی بدن،ماده عایق بدن را افزایش می دهد که اتلاف گرما را کاهش می دهد.افراد با افزایش وزن ممکن است در حین فعالیت گرمای بیشتری را تولید کنند.
افزایش سن
کارگران مسن (۶۵-۴۰سال)عموما قادر به تطابق با گرما نیستند..در بزرگسالان تنظیم دمای بدن کافی نیست و عرق دیر تر شروع شده و به آهستگی اتفاق می افتد.
وضعیت پزشکی موجود یا رفتار
به طور کل وضعیت پزشکی و رفتار می تواند توانایی شخص را در تطبیق با استرس گرمایی کاهش دهد.برای مثال مشکلات قلبی در رفتاری مانند کاهش نمک(سدیم)در رژیم غذایی و ضعیف بودن بدن ،توانایی بدن را در خارج کردن گرما کمتر میکند بعلاوه اینکه .بیماری قلبی می تواند براثر گرما وخیم تر گردد.
شرایط دیگری که ممکن است خطر گرما را افزایش دهد،اختلالاتی شامل دیابت ملیتوس،کیست فیبروتیک و پرکاری تیروئید.اگر تردیدی وجود داشته باشد خواه یک کارگر از لحاظ معاینه پزشکی قادر به کار در محیط گرم یا انجام کار سنگین باشد.
بیماری های مزمن و کوتاه مدت
بیماریهای تب دار ،اسهال و استفراغ می تواند دلیل بیشتر کاهش مایعات بدن باشد که ممکن است توانایی بدن را در تطبیق با گرما کاهش دهد.کارگرانی که احساس خوبی برای کار در گرما ندارند نباید در محیط گرم کار کنند تا زمانی که آنها مجدد احساس بهتری پیدا کنند. کاهش خواب اغلب می تواند خطر استرس گرمایی را افزایش دهد.
بیماریهای مزمن پوستی
جوشها،درماتیتها،سوختگیهای التیام یافته در حالات دیگر پوست که نواحی بزرگی از سطح پوست را درگیر می کند که ممکن است منجر به کاهش توانایی بدن در تعریق باشد.مشکلات پوستی که ممکن است اغلب زمانی که در مقابل گرما بی حفاظ باشد وخیم تر گردد.
استفاده از دارو
بعضی از داروها ممکن است سبب ایجاد مشکلاتی شوند برای زمانی که کار کردن در شرایط استرس گرمایی باشد همانند :
داروهای آنتی کولینرژیک
آنتی هیستامینی
آنتی سایکوتیک
Beta blockers
Calcium channel blockers
Cyclic anti depressants
Diuretics
لیتیم
و….
افرادی که در محیط استرس گرمایی کار می کنند میبایست در ارتباط با اثرات بالقوه جانبی داروها بر بدنشان مورد بررسی قرار گیرند.
الکل و داروها
مصرف الکل کمبود آب را افزایش می دهدو می تواند سبب عادت کردن بدن کارگران به از دست دادن آب در بدنشان شود.بعضی از داروهای تقلبی گرمای بدن را افزایش می دهند و توانایی بدن نسبت به کاهش دمای بدن را کاهش می دهند.
وجود گرمازدگی قبلی
در کارگرانی که قبلا به گرمازدگی مبتلا شده اند خطر تکرار گرمازدگی افزایش می یابد.کارگران باید علائم نشانه ای گرمازدگی را بدانند مانند عرق کردن بیش از حد،تهوع،سرگیجه .اگر استرس گرمایی شناخته نشود ودر مراحل اولیه معالجه نگردد می تواند اثرات جدی بر روی بدن بگذارد مانند کرامپهای گرمایی ،خستگی گرمایی یا گرمازدگی
کرامپهای گرمایی:کرامپ گرمایی سبب انقباض های شدید ماهیچه ای می گردد..این بیماری از طریق از دست دادنمقدار قابل توجهی نمک در اثر عرق کردن که معمولا نتیجه تمرین شدید یا کار فیزیکی در محیط گرم هستند.کرامپهای عضلانی معمولا در ماهیچه های که از حداکثر قدرتشان استفاده می گردد رخ می دهد مانند ماهیچه های پا و شکم.کرامپها به طور عادی در اواخر روز کاری یا بعد از سر شدن ماهیچه ها رخ می دهد(برای مثال زمان دوش گرفتن بعد از کار).تشخیص کرامپهای گرمایی از بیشتر کرامپهای گرمایی معمولی که در حین کار سخت رخ می دهند.کرامپهای معمولی با استراحت و ماساژ درمان می شوند.کرامپ های گرمایی در مقایسه با آن تنها بعد از جایگزینی از دست رفته درمان می شوند.
علائم و نشانه های بیماری
درد ماهیچه ای
تعریق بیش از حد
معالجه
جابه جا کردن کارگر به محیط خنک تر ،اگر ممکن است خواباندن کارگر به پشت و خارج کردن یا شل کردن لباسهای تنگ
خنک کردن کارگر با اسفنج همراه با آب سرد و باد زدن .باید مراقب بود که اگر در حین باد زدن کارگر شروع به لرزیدن کرد عملیات خنک کردن را متوقف کرد.
اگر کارگر کاملا هوشیار باشد و تهوع نداشته باشد مایعات دهانی در دسترس آن قرار داد. یا یک محلول آب نمک (یک قاشق چایخوری در نیم لیتر آب)بهترین راه حل است.الکل و نوشیدنی ها ی کافئین دار توصیه نمی شود.
به طور کلی اگر کار در شرایط گرم ادامه یابد می تواند منجر به خستگی گرمایی شود.این بیماری مهمترین اختلال گرمایی است.اگر یک کارگر دچار کرامپ پیش رونده باشد و همراه با نشانه های خستگی ،ضعف ،سردرد،بیماریهای معده و روده ای و یا اختلال در حالت روانی باشد ، ممکن است بزودی به خستگی گرمایی یا گرمازدگی دچار شود.